{gallery}2014/10/01/01{/gallery} Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel u svom pismu gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi izražava spremnost za nastavak vrlo plodonosne suradnje dvaju gradova te naglašava kako su u Rijeci svjesni činjenice kako je mladim vukovarskim studentima financijska potpora obrazovanju često ključan faktor za uspješno završavanje studija.
-U skladu s osnovnim ciljem podizanja kvalitete života mladih Vukovaraca, Grad Rijeka je i u narednoj proračunskoj godini spreman osigurati iznos od 80.000,00 kuna, kojim će omogućiti desetorima studenata/studentica iz grada Vukovara lakši nastavak akademskog obrazovanja – navodi u svom pismu gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.
U svom odgovoru gradonačelnik Penava zahvalio je gradonačelniku i svim građankama i građanima Grada Rijeke na svim dosadašnjim potporama izražavajući zadovoljstvo zbog daljnje suradnje.
Grad Vukovar i Grad Rijeka zaključit će Sporazum za 2015. godinu o stipendiranju studenata grada Vukovara, te će Grad Rijeka iz svog proračuna Gradu Vukovaru osigurati novčana sredstva za 10 studenata/studentica i to 800,00kn pojedinačno, 10 mjeseci godišnje, dok će Grad Vukovar isplatiti sredstva odabranim studentima i sukladno Odluci o stipendiranju studenata/studentica i potpisanim ugovorima sa njima, pratiti tijek njihovog školovanja.