{gallery}2014/10/11/01{/gallery} Nakon kvalifikacijskog susreta u Bugarskoj hrvatski nogometni reprezentativci tijekom noći stigli su u Vukovar, smjestili se u hotel „Lav", a već tijekom prijepodneva obišli značajna mjesta iz Domovinskog rata. Nakon obilaska Memorijalnog centra u vojarni 204. Vukovarske brigade, reprezentativci predvođeni predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izbornikom Nikom Kovačem došli su na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Položeni su vijenci podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i na grob general-bojnika Blage Zadre. Nakon toga slijedila je posjeta Spomen domu Ovčara i mjestu masovne grobnice na Ovčari te Memorijalnom muzeju Opće bolnice Vukovar.
Pozdravne riječi čelnicima HNS-a, izborniku Kovači i nogometašima uputio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalivši što je Hrvatski nogometni savez odabrao upravo Vukovar za mjesto pripreme uoči slijedeće važne kvalifikacijske utakmice koja se igra 13. listopada protiv Azerbajđana u Osijeku.
-Sigurno je da grad Vukovar nije slučajno izabran i to baš u ovom trenutku kada se bliži datum obilježavanja stradanja Vukovara i Vukovaraca. Poslije svega što je proživio i podnio gradu Vukovaru nije potrebna reklama, jer je on svakom Hrvatu i građaninu Hrvatske duboko u srcu. Što god mi radili i kako god ga pokušavali prikazati taj grad ili ga nagrditi na ovaj ili onaj način svi mi znamo što nam je u srcima. Volio bih da to znaju i osjete i oni koji bi to trebali osjetiti i znati, a ne samo 18 studenoga. Veza između Vukovara i reprezentativaca Hrvatske je neraskidiva i oni nose Vukovar u svojim srcima, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.
Predsjednik Davor Šuker, izbornik Niko Kovač i hrvatski reprezentativci zahvalili su na dobrodošlici i divnom ugođaju koji osjećaju na svakom koraku u Vukovaru, te gradonačelniku Penavi poželjeli puno uspjeha u podizanju grada Vukovara na mjesto koje mu pripada u Hrvatskoj s napomenom da ovo nije nije i njihov zadnji susret s Vukovarom.