{gallery}2014/10/30/02{/gallery}Gradonačelnik Ivan Penava potpisao je danas dva ugovora za sanaciju nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Vukovara. Nakon provedenog postupka javne nabave i potpisanih ugovora radove na sanaciji ulice Ribarska i Josipa Rukavine u centru grada izvest će osječka Gradnja d.o.o, vrijednost radova iznosi 2,810.942,58kn sa PDV-om, dok će sanaciju ceste i nogostupa ulice Antuna Branka Šimića na Lušcu izvesti požeška tvrtka Promet građenje d.o.o u iznosu 915.030,00 kn sa PDV-om. Rok završetka radova je 60 dana od uvođenja u posao.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavio je i daljnja ulaganja te naglasio da su u tijeku raspisani natječaji za sanaciju prometnice Široki put na Mitnici, prilazni put prema Dunavu u Sotinu kao i za spomen obilježje sotinskim žrtvama u Sotinu. Također, raspisali smo i natječaj za uređenje okoliša oko nebodera Vuka nakon čega će sve ulice u središtu grada biti sanirane.
– U naredna dva tjedna planiramo napraviti i rebalans proračuna kako bismo povećali ulaganja u sanacije nogostupa s 2,5 na 3 milijuna kuna dok ćemo iznos predviđen za sanaciju nerazvrstanih cesta povećati s 5 na 8 milijuna kuna. Vjerujem da ćemo i u idućoj godini nastaviti ovim tempom na zadovoljstvo svih naših građana, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.