{gallery}2014/10/30/03{/gallery}Zahvaljujući maksimalnim naporima gradonačelnika Ivana Penave radijatori u višestambenim zgradama Dunavska 5 i Dunavska 7 u Vukovaru već večeras će opet biti topli, jer će tvrtka Tehnostan o popodnevnim satima uspostaviti redovitu proizvodnju i isporuku toplinske energije.

Što se dogodilo u rješavanju problema koji su doveli do hladnih radijatora u navedenim višestambenim zgradama, te poslovnim potrošačima u Županijskoj 9 i 11, govorio je danas gradonačelnik Vukovara na izvanrednoj konferenciji za medije:

- Želim izvijestiti sugrađane i javnost da je zahvaljujući iznimnim naporima, dobroj volji i brizi za Vukovar postignut dogovor između Grada Vukovara i tvrtke Prvo plinarsko društvo (PPD), na čelu s direktorom Pavom Vujnovcem, o deblokadi žiro-računa tvrtke Tehnostan d.o.o, što će omogućiti normalno poslovanje tvrtke i tople stanove u gradu Vukovaru. Izražavam i ovim putem zahvalnost u ime svojih sugrađanki i sugrađana. Na kraju ove vrlo mučne situacije moram istaknuti da ovakvu suradnju i razumijevanje od strane privatne tvrtke želim svakoj jedinici lokalne samouprave, dok ovakav maćehinski odnos i nebrigu države preko svojih institucija ne želim nikome. Zapanjujuća je činjenica kako na jednoj strani imamo privatnika kojemu se duguju milijuni i koji ima razumijevanja za Vukovar, dok na drugoj strani imamo državu koja je gradskoj tvrtki „Tehnostan" dužna milijune, zbog kojih je ovaj problem i nastao, ali država u ovom slučaju ne nalazi dobre volje za Vukovar i njegove građane – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako se sadašnja gradska vlast neće igrati s problemima, nego će ih rješavati.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je čelnicima SDP-a da su građanke i građani Vukovara na posljednjim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara pokazali što misle o prijašnjoj vlasti i gradonačelniku. Dobili su svakako bolje od onog što su imali, a naši sugrađani će ponovno dati svoj sud za tri godine.

Direktor „Tehnostana" Ivan Kamerla zahvalio je gradonačelniku Penavi i razumijevanju vodstva PPD-a na uloženim naporima i postignutom rješenju koje omogućava pokretanje poslovanja ove gradske na bolje.