Gradsko vijeće Grada Vukovara u svom punom sastavu (21 vijećnica i vijećnik) održalo je 4. sjednicu 12. studenoga 2014. s početkom u 9 sati.

Nakon utvrđivanja kvoruma predsjednik Igor Gavrić pozvao je vijećnike i sve nazočne na minutu tišine u spomen i počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu. Predsjednik Gradskoga vijeća je posebno naglasio kako tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine nema mjesta politikanstvu, te da od svih sudionika koji će doći na program u organizaciji Grada u Vukovara očekuje dostojanstvo i primjereno ponašanje.
Aktualni sat gradonačelnika protekao u postavljanju pitanja vijećnika gradonačelniku Ivanu Penavi te odgovorima vukovarskog gradonačelnika i njegovih suradnika. Tijekom rasprava često se mogla čuti neprimjerena i vrlo neugodna rasprava, puna upadica, čemu svakako nije mjesto u gradskoj vijećnici. Predsjednik Igor Gavrić zbog toga je morao reagirati oduzimanjem riječi vijećnicima.

Aktualni sat otvoren je pitanjem mogu li se konačno uskladiti podaci o stvarnim stanovnicima u Vukovaru temeljem Zakona o prebivalištu, što bi u velikoj mjeri dovelo do sređivanja neurednog stanja, rješenja brojnih problema i normalnog funkcioniranja u gotovo svim segmentima života. U nastavku su slijedila pitanja i odgovori na temu koeficijenta plaće bivšeg i sadašnjeg direktora gradske tvrtke „Komunalac", praznih stanova u gradu i planovima i potrebama izgradnje novih za mlade obitelji, nepostojanju turističkih znakova za pravoslavne crkvene objekte, stanju s Eko-etno centrom Adica, zbrinjavanju napuštenih pasa koji svakodnevno lutaju gradom, razlozima smjene direktora Hrvatskog radija Vukovar, izostanku gradonačelnika Penave u posjeti predsjednika Republike Hrvatske Vukovaru 8. studenoga, gospodarskim projektima, potencijalnim investitorima kao i postojećim zaprekama gospodarskog ulaganja u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.

Gradski vijećnici Grada Vukovara na 4. sjednici svojim odlukama usvojili su planove i programe rada za dječje vrtiće Vukovar 1 i Vukovar 2, izmjenu Statuta Gradskog muzeja Vukovar te imenovali Kulturno vijeće grada Vukovara i pokrenuli postupak izbora članova Gradskog savjeta mladih. Donesena je i odluka o mjestima i uvjetima trgovine na malo izvan prodavaonice čemu su se usprotivili oporbeni vijećnici ustvrdivši da će to narušiti i tako lošu socijalnu i ekonomsku stvarnost Vukovaraca koji se bave takvom prodajom. Naglasak je stavljen na prodaju praktički na ulici u Borovu naselju, a zamjenica gradonačelnika Marija Budimir je podsjetila da svi građani koji se bave istom djelatnošću, u ovom slučaju prodajom, trebaju imati i iste uvjete poslovanja. Zamjenica Budimir najavila je kako će gradske službe do kraja prosinca izraditi nove mjere za poslovanje u Tržnom centru koje će prodavači lakše moći ispuniti.

Predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić je najavio skoro održavanje tematskih sjednica na kojima će se raspravljati o stambenoj problematici i nepostojećim stanovnicima grada na Dunavu. -Mi ćemo kao Gradsko vijeće pozvati mjerodavne službe na te sjednice, riječ je o sjednici o popisu stanovništva i druga će biti vezana za stambenu problematiku. Sjednice će biti odvojene, očekujem odaziv državnih služba i vrijeme je da to konačno riješimo, a ne da se iz sjednice u sjednicu vraćamo na te krucijalne probleme-najavio je Gavrić dodajući kako će sjednice biti održane u prosincu ove godine. Uz ove tematske sjednice u idućih mjesec i pol dana Gradsko vijeće će odlučivati i o rebalansu gradskog proračuna te o proračunu za iduću godinu.

Tonski zapis 4. sjednice Gradskoga vijeća Grada Vukovara, održane 12. 11. 2014. godine