{gallery}2014/11/14/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček posjetili su gradsku tvrtku „Komunalac" i tom prigodom predali strojeve za održavanje javnih površina u vrijednosti 202.317,12 kuna. Radi se o traktorskim kosilicama s daskama za snijeg te motornim trimerima, pilama, orezivačima grana i škarama za živicu koje je grad Vukovar nabavio zahvaljujući Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara s ciljem što učinkovitijeg uređenja i održavanja javnih površina na području grada Vukovara.
- Svjesni smo činjenice da situacija s mehanizacijom u „Komunalcu" nije zadovoljavajuća, pa smo gradskoj tvrtki donirali ovu opremu koju će moći koristiti kako u zimskim uvjetima, tako i kad bude potrebna košnja, jer je za to bilo najvećih problema s postojećim strojevima. Vjerujem da će ovi strojevi biti maksimalno iskorišteni, a mi ćemo nastaviti pomagati koliko god to budemo mogli - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Direktor „Komunalca" Igor Štrangarević zahvalio je gradskim čelnicima na donaciji i dodao kako je to tek početak suradnje na modernizaciji opreme kojom raspolaže ova tvrtka.
U nastavku radnog posjeta gradonačelnik Penava i njegov zamjenik Pavliček izvršili su i smotru zimske službe koja će ovisno o potrebama u vremenu zimskih uvjeta djelovati na području grada Vukovara. S detaljima rada upoznao ih je Dario Tišov, voditelj Zimske službe, koji je rekao kako je sve spremno za nadolazeću zimu.