{gallery}2014/11/29/01{/gallery} Članice i članovi Lions kluba Vukovar organizirali su 29. studenoga humanitarnu akciju sadnje 140 sadnica lipa na novoizgrađenoj šetnici uz obalu rijeke Vuke.
Akciju vrijednu 50.000,00 kuna inicirao je i organizirao Lions klub Vukovar u suradnji sa 49 Lions klubova u Hrvatskoj, te logističku pomoć kabineta guvernera i klubova Lions districta-126.
-Ovakva jedinstvena akcija Lionsa po brojnosti klubova sudionika do sada nije zabilježena od postojanja Lionsa u Republici Hrvatskoj. U Aleji Lipa na šetnici uz Vuku raritet su i tri Gupčeve lipe, sadnice koje je poklonio Šumarski fakultet iz Zagreba. Ove sadnice vuku podrijetlo od Gupčeve lipe iz 1573. godine iz Donje Stubice, ispod koje je prema povijesnim zapisima Matija Gubec držao govore i okupljao seljake u borbi protiv nameta i poreza koje je provodio tadašnji vlastelin Franjo Tahi. – rekao je ponosno Željko Đekić, predsjednik Lions kluba Vukovar, koji se zahvalio gradonačelniku Ivanu Penavi i zamjeniku gradonačelnika Marijanu Pavličeku na velikoj potpori i angažmanu.
- Zahvaljujemo predstavnicima Lions kluba Vukovar kao i svim ostalim sudionicima ove hvale vrijedne akcije kojom se iz Vukovara šalje jedna vedra slika. Uvijek ćemo podržavati sve udruge koje su voljne svojim aktivnostima doprinositi ljepšem uređenju našeg grada, a uvjereni smo da je takvih puno u samom Vukovaru, ali i diljem Hrvatske – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Pripremne radove na uređenju terena za sadnju sadnica lipa i nadzor izveli su djelatnici i stručnjaci gradske tvrtke „Komunalac". U sadnji su sudjelovali predstavnici Lions i Leo klubova D-126 Croatia, predstavnici Grada Vukovara, učenici Gimnazije Vukovar i Srednje škole Nikola Tesla, predstavnici tvrtke Floring iz Osijeka i predstavnici Hrvatskog šumarskog fakulteta iz Zagreba.