{gallery}2014/12/18/03{/gallery}Grad Vukovar nastavlja sa intenzivnim uređenjem komunalne infrastrukture. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je 18. prosinca ugovore sa izvođačima radova na nova četiri projekta.

Sanacija nerazvrstane ceste – Široki put vrijedna je 1.953.316,00 kn, uključuje sanaciju ceste u ulici Široki put u dužini 1600 m, izvođač radova je Osijek-Koteks d.d. Osijek koji ima rok za izvođenje radova 120 dana.
Uređenje prostora oko solitera Vuka vrijedno je 1.119.368,25, uključuje sanaciju pješačkih prilaza i površina oko solitera Vuka, izvođač radova „Građevinarstvo iz Sv. Ivana Zeline ima rok za izvođenje od 120 dana od uvođenja u posao.
Sanacija nerazvrstane ceste – prilaz Dunavu u Sotinu vrijedna je 617.299,16 kn i uključuje sanaciju ceste prilaza dunavu u Sotinu u dužini 400 m. Izvođač radova Osijek – Koteks ima rok za izvođenje 120 dana od uvođenja u posao.
Izgradnja Spomen obilježja sotinskim žrtvama u Sotinu vrijedna je 599.619,88 kn, uključuje izgradnju spomen obilježja sa pješačkim prilazima i rasvjetom, izvođač radova je Planum građenje d.o.o Vukovar. Rok izvođenja radova 120 dana od uvođenja u posao.
-Svaki od navedenih projekata iznimno je značajan u određenom dijelu grada Vukovara. Prigradsko naselje Sotin dobiva projekte sa memorijalnog i životnog aspekta. Brojne i velike žrtve u Domovinskom ratu u tom naselju bit će obilježene na primjeren način u centru mjesta, a naši sugrađani u Sotinu konačno će imati i uređen prilaz prema rijeci Dunav s kojom i uz koju je neizostavno vezan gotovo svakodnevni život. Projekt sanacije ceste u ulici Široki put zasigurno će obradovati veliki broj žitelja Mitnice, dok ćemo sa uređenjem prostora oko solitera Vuka dobiti ljepše i uređenije središte grada Vukovara – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon potpisivanja ugovora.