Gradonačelnik Ivan Penava potpisao je 17. prosinca "Sporazum o sufinanciranju kupnje sadnog materijala češnjaka" sa Vukovarsko-srijemskom županijom, kojim se Grad Vukovar obvezao na sufinanciranje kupnje sadnog materijala u vrijednosti 50posto za korisnike s područja Grada Vukovara.

Temeljem Zaključka Župana Vukovarsko-srijemske županije od 21. studenog 2014. godine, donesenog na sjednici Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ, prihvaćeno je izvješće o dodjeli sadnog materijala "Ozimog Ceričkog češnjaka" korisnicima s područja Vukovarsko-srijemske županije. Ukupan iznos sredstava za sufinanciranje sadnog materijala češnjaka iznosi 84.750,00 kuna te od navedenog iznosa VSŽ sudjeluje s 50 posto, a u sufinanciranju sudjeluje 11 gradova i općina VSŽ sa 50 posto iznosa, proporcionalno broju prijavljenih korisnika (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava).

Grad Vukovar sufinancira kupnju sadnog materijala češnjaka prijavljenom korisniku OPG, Slavko Čeh iz Sotina u iznosu 1.500,00 kuna.

Grad Vukovar i drugi potpisnici navedenog Sporazuma i nadalje zagovaraju nastavak navedenih aktivnosti i podržavaju nakanu ustroja proizvođačke grupe kao presudno važnog segmenta politike ruralnog razvoja.