{gallery}2015/02/04/03{/gallery} Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava 4. veljače otvorili športsku školsku dvoranu Ekonomske škole Vukovar u čiju obnovu i opremanje su Vukovarsko-srijemska županija i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili 2,8 milijuna kuna.

Obnova uništene školske športske dvorane trajala je više od dvije godine. U proteklom vremenu učenice i učenici kao i profesori Ekonomske škole Vukovar imali su vrlo teške uvjete u provođenju nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Za nastavne aktivnosti korištena je športska dvorana „Borovo" te prostorije obližnjeg HNK Radnički.

-Završetkom i opremanjem ove dvorane će se zasigurno poboljšati uvjeti za održavanje nastave, ali i mnogih drugih manifestacija. Dvorana će poslužiti brojnim udrugama i klubovima na gradskoj i županijskoj razini za provođenje športskih aktivnosti i priprema, čime će se znatno povećati kvaliteta života u gradu Vukovaru – naglasio je ravnatelj Ekonomske škole Vukovar Ivan Szabo.

-Zahvaljujem Boži Galiću, županu vukovarsko-srijemskom, Ljiljani Blažević, predsjednici Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Damiru Barni, predstavniku u Vijeću roditelja kao i svima ostalima koji su na bilo koji način dali doprinos da smo danas u prigodi otvoriti, rekao bih, ogledni primjer školske športske dvorane. Nažalost, standard ove dvorane sada daleko nadilazi standarde koje bi trebala imati školska zgrada Ekonomske škole Vukovar. Vjerujem da će i to biti riješeno na kvalitetan način. Ravnatelju, nastavnicima i učenicima želim puno uspjeha. Ostajem otvoren za svaku buduću suradnju – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zatim učeniku Haraldu Brandtu uručio potporu Grada za ostvarene rezultate na raznim športskim natjecanjima, predstavljajući školu i Hrvatski veslački klub Vukovar, naglasivši kako može biti primjer drugima kao učenik i vrhunski športaš.

Župan Božo Galić naglasio je kako ga posebno raduje svaka investicija u Vukovar, a poglavito u školstvo i šport u čemu će Vukovarsko-srijemska županija ustrajati unatoč nezavidnoj situaciji u kojoj se trenutačno nalazi.

Ekonomska škola Vukovar nakon nekoliko izmijenjenih lokacija danas se nalazi u Ulici Stjepana Filipovića br. 6. Ravnatelj je Ivan Szabo, prof., pohađa ju 384 učenika u 26 odjela u nastavi na hrvatskom jeziku i pismu te na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kroz obrazovne programe: ekonomist, upravni referent i komercijalist.

Svečanost otvorenja športske školske dvorane Ekonomske škole Vukovar uveličali su i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Srđan Milaković, zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Pilip Karaula, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević, brojni ravnatelji školskih ustanova s područja grada Vukovara te profesori i učenici Ekonomske škole Vukovar.