{gallery}2015/02/09/04{/gallery} Mažoretkinje grada Vukovara 08. veljače 2014. godine u prepunoj dvorani O.Š Dragutina Tadijanovića održale su svečani godišnji koncert. U atraktivnom programu koji je potrajao nešto manje od dva sata predstavile su se sve članice udruge: dječji sastav-pilići, početnički kadetski sastav, B kadetski sastav, A kadetski sastav, juniorski i seniorski sastav.
Program je započeo novim promotivnim videom kojeg su za potrebe inozemnih turneja snimile seniorke i to na atraktivnim lokacijama u našem gradu. Osim uobičajenih koreografija ovih sastava, gosti su imali priliku vidjeti „light show", atraktivnu točku koju je ove godine zajedno izvelo 40 članica juniorskog i seniorskog sastava. Najsimpatičnije su svakako bile najmlađe članice koje su uz svoju koreografiju izvele i koreografiju u kombinaciji sa seniorskim sastavom. Zanimljivo je bilo vidjeti spoj dviju krajnosti – najmlađih i najstarijih članica udruge. Gosti su se nasmijali i videu koji je napravljen kako bi se dočarala atmosfera sa svakodnevnih treninga, a najmlađe članice su se raspričale o ljubavi, prijateljstvu, mažoretkinjama, majkama, tatama i svim ostalim temama koje su trenutno važne u njihovom životu. Ta iskrenost je, uistinu, nasmijala sve tijekom programa u dvorani.
Mažoretkinje grada Vukovara i ovom prigodom svečano su se oprostile s članicama koje ove godine napuštaju aktivnu plesnu karijeru, što je bilo posebno emotivno. Isto tako, od ove godine uvedeni su neki noviteti, pa su tako po prvi puta dodijeljena priznanja djevojčicama i djevojkama koje aktivno plešu. Priznanje za najbolju mažoretkinju dobila je Doris Ostojić, za najbolju tehničarku Josipa Rendulić, a za najbolju predvodnicu u prošloj sezoni Ana Čop. Priznanja su dobile i neke članice koje su dio udruge tek kratko vrijeme, pa je tako priznanje za najperspektivniju mažoretkinju dobila osmogodišnja Leonarda Puđa, a za najbrži napredak Anastasija Ičević. Nadalje, za bezuvjetan trud i zalaganje u periodu 2001.-2015. godine nagrađena je Anita Roguljić, a priznanje za najveći osobni doprinos razvoju mažoret plesa u Vukovaru u posljednjih 14 godina dobila je Andreja Lehrmajer, koja je posljednjih sedam godina vršila funkciju predvodnice seniorskog sastava, a od 2009. godine radi kao trenerica.
Na samom kraju programa dodijeljene su i zahvalnice za podršku Mažoretkinjama grada Vukovara, a njih su ove godine dobile mame članica, koje svojim trudom i radom uvelike doprinose udruzi: Melita Marić, Branka Vidoš i Dijana Lazić. Zahvalnica je dodijeljena i Gimnaziji Vukovar, u kojoj se održavaju treninzi od samih početaka rada udruge, s obzirom da su svojim razumijevanjem i korektnošću u posljednjih 14 godina uvelike doprinijeli uspjesima Mažoretkinja grada Vukovara.
U ime Grada Vukovara, zahvalnicu je primio gradonačelnik Ivan Penava, koji se obratio djevojkama i napomenuo još jednom koliko je ponosan na rad i uspjehe mažoretkinja, te poželio sve najbolje povodom 14. rođendana Mažoretkinja grada Vukovara. (Ivana Mujkić, predsjednica udruge MGV)