{gallery}2015/02/18/05{/gallery} Vukovar je središte hrvatske košarke 18. i 19. ožujka kadau završnici Kupa Krešimira Ćosića, koja se igra u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, nastupaju aktualni državni prvak i prošlogodišnji osvajač Kupa KK Cedevita, dva ABA ligaša KK Cibona i KK Zadar te trenutačno vodeća momčad A1 lige KK Kvarner. U polufinalu u srijedu igraju Cedevita – Kvarner (18 sati) i Cibona – Zadar (20), a u četvrtak u 18 sati na programu je finale.
Uoči početka uzbudljivih nadmetanja gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je u gradskoj vijećnici predstavnike Hrvatskog košarkaškog saveza i klubova sudionika završnice Kupa, a posebni gosti bili su članovi obitelji legendarnog Kreše Ćosića, supruga Ljerka i sin Krešimir.
Nakon izražene dobrodošlice gradonačelnika Ivana Penave i župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića, o legendarnom hrvatskom košarkašu i velikom domoljubu Krešimiru Ćosiću kao i ukazanoj časti što se završni turnir igra u gradu Vukovaru izrekli su Željko Drakšić, tajnik HKS-a, Krešimir Novosel iz KK Cedevita, Boris Skroče iz KK Zadar, Vlado Vanjak iz KK Cibona i Marko Samanić iz KK Kvarner. S puno emocija zbog povezanosti Kreše Ćosića i Vukovara govorila je i njegova supruga Ljerka Ćosić.
Prijem su uveličali predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenik i zamjenica gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović i stručni suradnik za šport i branitelje Vjekoslav Karaula.