{gallery}2015/05/03/02{/gallery} Uz most "Jean-Michel Nicolier", na spoju ulica J. J. Strossmayera i dr. Franje Tuđmana, u središtu Vukovara, 3. svibnja je u sklopu proslave Dana Vukovara i blagdana zaštitnika grada sv. Filipa i Jakova, svečano otkrivena bista francuskog dragovoljca zločinački ubijenog 1991. nakon pada Vukovara.
Gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić naglasili su kako se ovim činom nastavlja priča o hrabrom francuskom dragovoljcu koji je dao život braneći Vukovar od velikosrpske agresije. Izrečen je i podsjetnik kako je Gradsko vijeće Vukovara na svojoj sjednici donijelo odluku da obnovljeni pješački most preko Vuke dobije ime po Jean-Michelu Nicolieru, što je i realizirano 18. listopada 2014. godine. Sada je na tome mjestu i bista u spomen na mladog Francuza koju su zajednički otkrili njegova majka Lyliane Fournier, njegov brat Paul, gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić.
Tijekom svečanosti pročitana je i pjesma "Ime francusko, srce hrvatsko" autorice Branke Mlinar, koja je pobijedila na 2. Festivalu domoljubne poezije što ga pod nazivom "Pjesmom protiv zaborava" organizira Udruga Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.
Gradonačelnik Vukovara uručio je zahvalnice zaslužnima za postavljanje biste, među kojima su akademski kipar Lovro Jakšić i klesarska radionica Dražena Jakšića.