{gallery}2015/05/03/04{/gallery} U okviru obilježavanja Dana Grada Vukovara 3. svibnja na Trgu Republike Hrvatske je održana Turneja radosti, zabavno-sportski događaj Sportskih igara mladih, velike amaterske sportske manifestacije, u kojoj sudjeluju djeca osnovnih i srednjih škola. Sportske igre mladih promiču način života temeljen na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu i najveća su amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi. Natjecatelji se takmiče u 10 sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i atletika. Natjecanja su podjeljena na tri razine: gradska/županijska natjecanja, državna završnica te međunarodno finale. Sve razine natjecanja održavaju se u formi turnira.
Svečanost otvorenja u Vukovaru uveličala je zamjenica gradonačelnika Marija Budimir koja je zapalila plamen igara zajedno sa izvršnim direktorom i zamjenikom predsjednika Sportskih igara mladih Tihomirom Gudićem i sportašicom Martinom Stojšić.
Nakon što je upaljen plamen igara mladi Vukovara natjecali su se u malom nogometu, trčanju i graničaru, a bodrili su ih njihovi roditelji i ostali navijači. Osim natjecanja, središnji gradski trg bio je mjesto ugodnog druženja i dobre zabave koja je završila velikim vatrometom i koncertom Prljavog kazališta.