{gallery}2015/06/01/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u subotu 30. svibnja 2015. godine nazočio je prigodnom obilježavanju 2. rođendana Humanitarne udruge Duga Vukovar.
Ovom su prigodom, u znak zahvalnosti, gradonačelniku i drugim donatorima uručeni prigodni darovi i zahvalnice, a uslijedilo je i ugodno druženje uz zakusku koju je priredila Udruga Mađara Vukovar.
Glavni su ciljevi Humanitarne udruge Duga Vukovar promicanje, razvitak i unaprjeđenje humanosti, a osim socijalne trgovine Udruga organizira obilaske i pomoć osobama treće životne dobi te različite kreativne radionice kroz koje se osamljene i izolirane osobe integriraju u zajednicu.
Udruga ima dva zaposlena djelatnika i 40 nesebičnih volontera koji brinu o 567 obitelji. Osim različitim donacijama kojima Grad Vukovar direktno pomaže rad Udruge, rješenje za što manji broj građana koji živi na rubu neimaštine gradonačelnik Penava vidi isključivo u jačanja gospodarstva u gradu Vukovara koje će potom potaknuti otvaranje novih radnih mjesta.