Pročelnica za gospodarstvo Grada Vukovara Marijana Grubišić jučer je na svečanome otvaranju Agroglasova znanstvenog skupa pozdravila sudionike u ime pokrovitelja i grada domaćina. Trodnevni Agroglasov Međunarodni znanstveno-stručni skup ove se godine održava po osmi puta i to na temu „Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša".
Kroz osam godina skup je izrastao u značajno okupljanje znanstvenika i stručnjaka na području poljoprivrede pa je tako i ove godine Agroglas ugostio eminentne akademike, znanstvenike i stručnjake, ali i veliki broj studenata iz Hrvatske i regije. Tijekom tri dana na skupu će se prezentirati čak 59 radova, a namjera je promijeniti odnos javnosti prema poljoprivrednoj proizvodnji koja se često smatra jednim od najvećih zagađivača okoliša.
Marijan Beljan, član uprave Glasa Slavonije, istaknuo je ovom prilikom kako se organiziranjem ovoga skupa u Vukovaru željelo ukazati na prave vrijednosti grada kao i na njegovu znanstvenu stranu.
Skup se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a suorganizatori skupa su ISTRO i HDPOT.