{gallery}2015/06/18/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić u srijedu, 17. lipnja 2015., prisustvovali su prvome susretu Luke Constantze i Luke Vukovar.

Ovo je prvi susret ovoga tipa koji organiziraju Luka Constantza i Luka Vukovar u Republici Hrvatskoj i to s namjerom uspostavljanja i unaprijeđenja gospodarske suradnje između gospodarstvenika iz Rumunjske i Hrvatske.

Luka Constantza najveća je riječno-morska luka koja povezuje Europu putem rijeke Dunav s Crnim morem, a time i s cijelim svijetom. Ekonomski i gospodarski potencijal za gospodarstvenike iz Republike Hrvatske koji putem Luke Constantze mogu ostvariti vezu s cijelim svijetom je nemjerljiv.

Luka Vukovar d.o.o. najveća je hrvatska luka na gospodarskoj žili kucavici Europe - rijeci Dunavu. Zbog niskih troškova transporta vodenim putem predstavlja ogroman gospodarski potencijal u pogledu transporta roba.

Zajedno s predstavnicima Luke Constantze, događaju su prisustvovali i predstavnici lučkih operatera koji se nalaze u Luci Constantzi kao i brodari što je bila velika mogućnost za uspostavljanje i produbljivanje gospodarske suradnje s potencijalnim partnerima iz Luke Constantze.