{gallery}2015/07/14/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prisustvovao je obilježavanju početka radova na rekonstrukciji obaloutvrde i obalnog pojasa rijeke Dunav na području grada Vukovara. Riječ je o još jednoj investiciji Hrvatskih voda kojom se nastoji pridonijeti gospodarskom napretku navedenog područja te poboljšati kvalitetu života stanovnika.

Navedeni zahvat obuhvaća područje na potezu od Luke Vukovar do ušća rijeke Vuke u Dunav, a duljina istog je cca 2 kilometra. Vrijednost ove investicije, koju u potpunosti financiraju Hrvatske vode, iznosi 15 milijuna kuna. Svrha je projekta poboljšanje obrane od poplava kako stambenih i gospodarskih tako i građevina od općeg značenja u gradu Vukovaru. Očekivani završetak radova je srpanj, 2017. godine.

Uz rekonstrukciju obaloutvrde provest će se i urbanističko uređenje obalnog pojasa rijeke Dunav. Izgradit će se pješačka i biciklističkih staza s asfaltnim kolnikom te hortikulturnim uređenjem uz urbanu komunalnu opremu (stalci za bicikle, koševi za otpad, klupe i sl.) koju sufinancira sam Grad.

Ovim je zahvatom također predviđena i obrana Otoka Športova od visokih vodostaja Dunava kao i urbanističko uređenje prostora Otoka koji je omeđen s jedne strane starim tokom rijeke Vuke, a s druge strane rijekom Dunav. Tradicionalno je Otok športova područje koje ima namjenu za športske aktivnosti i rekreaciju tako da će njegovo uređenje Vukovarcima poboljšati spomenute aktivnosti.

"Ovim će projektom centar Vukovara biti još ljepši i uređeniji, a i primamljiviji za rekreacijske aktivnosti. Vjerujem kako će građani biti zadovoljni ovim projektom," rekao je gradonačelnik Penava.

Direktor Vodnoga gospodarstva Osijek Hrvatskih voda Alen Prnjat izjavio je da je ovo samo početak velikih radova vrijednih oko 80 milijuna kuna budući da će biti uređen i Otok Športova te obaloutvrda Vuke.