{gallery}2015/07/13/03{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava 11. srpnja pridružio se druženju s građanima na Vukovarskom korzu. Inicijativa „Čekam te na Vukovarskom korzu" krenula je kao želja da se društvenome životu u Vukovaru vrati dio staroga sjaja.

Razvoju ove priče pripomogli su i sugrađani koji su prepoznali ideju oživljavanja Vukovarskog korza kao pozitivnu priliku da pokažu i ponude svoje proizvode. U oživljavanju subotnje večeri na Vukovarskom korzu tako su sudjelovali Vinarija Milanković, gospođa i gospodin Vrtarić s unikatnim drvenim nakitom, gospođa i gospodin Kuruc s pirografijom, OPG-u Antun Pothorski, Humanitarna udruza Duga Vukovar, Moje mirisno carstvo - gđa Mirjana Čupić, gospođa Kristina Vučić s unikatnim drvenim ukrasima, Udruga vukovarskih slikara, novootvoreni ugostiteljski objekt "Vukovarska kuća" Adica, OPG Žderić s prirodnim pčelinjim medom i pčelinjim proizvodima i novootvoreni Muzej vučedolske kulture. Bez njihovih proizvoda i prezentacija ova bi vukovarska priča bila puno manje zanimljiva.

Također, svoj je doprinos dao i Hrvatski Radio Vukovar, koji se uključio "u živo" sa samog događaja, razgovorom s organizatorima i s glazbenom pozadinom. „Čekam te na Vukovarskom korzu" prepoznali su i Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara te su dali svoj doprinos i podršku kako bi facebook inicijativa Vanje Vidakovića dobila punu podršku i prerasla u događaj koji ima iznimnu tradicionalnu, društvenu i reprezentativnu vrijednost za naš grad.

Inicijativa se nastavlja za dva tjedna, a u pripremi je i novi dio programa.