{gallery}2015/07/29/02{/gallery}Gradonačelnik Ivan Penava s delegacijom Grada Vukovara 24. srpnja 2015. godine proslavio je u Sinju obilježavanje Dana Alke i Velike Gospe koje se održava u okviru Sinjskog kulturnog ljeta.

Nakon ceremonije službenog otvorenja, Sinjani su sa svojim gostima uživali su u zvucima tamburice, gastronomskim specijalitetima te zabavnom programu koji je Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara pripremio za ovu prigodu.

„Organizirali smo jedan autobus Vukovaraca, a pridružile su nam se i ribičke udruge grada Vukovara. Odlučili smo se kako ćemo Sinjanima pokloniti nešto autentično za naš kraj – od jela čobanac, a od zabave nastup tamburaša i našeg kulturno-umjetničko društvo „Dunav". Ovo je tek simbolični poklon u znak prijateljskog Grada Vukovara Gradu Sinju', naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

Okupljeni gosti bili su oduševljeni turističkom, kulturnom i enogastronomskom ponudom grada Vukovara tako da je slavlje, praćeno zvucima tamburice TS Allegro, potrajalo dugo u noć.