{gallery}2015/08/22/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nazočio je prvom Memorijalnom turniru u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i mještane Sotina tijekom Domovinskoga rata održanom u Sotinu 22. kolovoza 2015. godine. U Sotinu je tijekom Domovinskog rata poginulo ili nestalo 68 ljudi od kojih se za njih 18 još uvijek traga.


Turnir je organizirao ŠNK Dunav Sotin.


Prije početka turnira, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Penavom položilo je vijence i zapalilo svijeće kod središnjega križa na mjesnom groblju te na grobu Slavka Šijakovića-Šilje, istaknutog sportskog djelatnika i člana ŠNK Dunav iz Sotina. Vijence su također položila i svijeće zapalila izaslanstva ŠNK Dunav predvođeno predsjednikom Damirom Sovarom, Županijskog nogometnog saveza,  Vukovarsko-srijemske županije predvođeno dožupanom Željkom Cirbom, Nogometnog središta Vukovar, braniteljske udruge iz Domovinskog rata iz Nove Gradiške, majke poginulih hrvatskih branitelja kao i članice obitelji Šijaković.

Nakon polaganja vijenaca svečano je otkrivena i spomen ploča na ulazu u stadion Vašarište koji od danas nosi ime Slavka Šijakovića-Šilje. Ploču su otkrile članice obitelji Šijaković.