{gallery}2015/08/27/01{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Vodotoranj d.o.o. Damir Bosanac potpisali su Ugovor o izvođenju radova na sanaciji zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti.


Ova je investicija vrijedna nešto više od milijun kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja godine.


Kako je gradonačelnik Penava istaknuo, obnova zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti ima povijesnu i društvenu važnost za grad Vukovar. „Upravo je iz ove zgrade 1991. godine zapovijedao i djelovao general Blago Zadro, a danas predstavlja prvi korak Grada Vukovara u uspostavljanju mjesnih odbora u okviru kojih će građani, neposrednom demokracijom, samostalno odlučivali o životu u svojim zajednicama. To smo obećali našim građanima i to ispunjavamo," naglasio je gradonačelnik Penava.


Po završetku obnove, zgrada mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti sadržavat će i Poštanski ured, suvenirnicu i dvoranu koja će se koristiti u različite svrhe. „Obnova ove zgrade i izgradnja trga koju planiramo za iduću godinu, zasigurno će građanima ovog dijela grada podići kvalitetu života," dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.


Sanja Tokić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika pojasnila je važnost mjesnih odbora za grad Vukovar. „Do sada je o važnim pitanjima za Grad Vukovar odlučivalo samo Gradsko vijeće posrednom demokracijom, no s devet mjesnih odbora, dobit ćemo uvid u neposrednu problematiku koja muči naše građane te ćemo biti efikasniji u upravljanju Gradom Vukovarom na zadovoljstvo svih građana," istaknula je pročelnica Tokić najavivši kako se izbori za Vijeća mjesnih odbora planiraju provesti do kraja iduće godine.