{gallery}2015/08/30/01{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava povodom Međunarodnog dana nestalih osoba položio je vijenac i zapalio svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Također, skupa s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara i predsjednikom Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Igorom Gavićem uputio je apel svima koji znaju gdje leže posmrtni ostaci nestalih da podjele informacije s obiteljima koje još tragaju za svojim najmilijima. "Danas smo se okupili na ovome  svetom mjestu kako bismo se prisjetiti nestalih kojih je u našemu gradu gotovo još 300. Ovim putem pozivam sve koji imaju bilo kakvu informaciju da ju kažu kako bi olakšali svoju savjest, ali i pomogli onima koji još uvijek nose najteže breme proizašlo iz Domovinskog rata. Iskreno i pokorno molim sve one koji ikako mogu pomoći u rješavanju ovog pitanja da to i učine kako bi ova nesretna priča konačno dobila svoj kraj," rekao je gradonačelnik Penava. 

Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata, koja je i organizirala obilježavanje, još jednom je apelirala na predstavnike države, sve državne ustanove, ali i sve pojedince koji imaju bilo kakva saznanja o nestalim osobama ili mogu pomoći u rješavanju njihovih sudbina, da pomognu ili informacije dojave na anonimni broj telefona 062 111 111.

"Apeliramo i na naše sugrađane koji itekako dobro znaju gdje su naši najmiliji da smognu snage, olakšaju si dušu i razotkriju makar jednu sudbinu nestale osobe," poručio je predsjednik Gradskog vijeća Gavrić dodavši kako Hrvatska traga za još 930 osoba nestalih u Domovinskome ratu, Vukovarsko-srijemska županija 410, a od čega Vukovar 290.

Molitvu je za sve poginule i nestale izmolio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.