{gallery}2015/08/31/04{/gallery}Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prisustvovao je stručnom skupu pod nazivom „Dvodnevni posjet Vukovaru osmih razreda" koji je u organizaciji Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" održan u Ružičkinoj kući u Vukovaru.


Na skupu su predstavljene zadaće i ciljevi „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar". Primarna je djelatnost Javne ustanove upoznavanje učenika i drugih posjetitelja s vrijednostima Domovinskog rata i bitke za Vukovar, a glavni je projekt dvodnevni posjet učenika svih osmih razreda Vukovaru. Tijekom svog boravka u Vukovaru učenici osmih razreda učit će o vukovarskoj tragediji i Domovinskom ratu uopće te o značaju pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Učenici će posjećivati najznačajnije vukovarske lokacije iz Domovinskog rata, ali, kako je najavio ravnatelj Javne ustanove Zoran Šangut, osim edukacijskog bit će upriličen i zabavni program za učenike kao što su kino predstave ili posjeta bazenu.

Osim edukativnog karaktera „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" bavi se i znanstvenom aktivnošću, a ima i bitno značenje u osnaživanju turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i trgovine na području ne samo Vukovara nego i cijele Slavonije, Baranje i Srijema.