{gallery}2015/09/17/01{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava skupa sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem te direktorom Čazmatransa Robertom Šimlešom provezli su se novom linijom javnog gradskog prijevoza iz Borova naselja do Lušca.


Gradonačelnik Ivan Penava pokrenuo je inicijativu uspostavljanja javnog gradskog prijevoza i kroz tu četvrt kako bi bila što bolje povezana s ostatkom grada Vukovara. Stanovnici gradske četvrti Lužac pokazali su zainteresiranost i iskazali potrebu za tom inicijativom koja je na kraju i uspješno provedena.


„Lužac je gradska četvrt koja je najslabije povezana s ostatkom grada, a mještani su pretežno starije životne dobi što im uvelike komplicira život. Vjerujem kako smo im uvođenjem nove autobusne linije uvelike olakšali životne okolnosti," objasnio je gradonačelnik Penava.


Polasci autobusa iz Borova naselja za Vukovar kroz Lužac su u 7.05 09,00 12,00, iz Vukovara za Borovo naselje kroz Lužac u 7.20, 11.05, 13.15, 15.15 i 19.30.
Na javnoj tribini koju je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima održao u gradskoj četvrti Lužac, stanovnici su izrazili potrebu i želju da se obnovi pumpa za vodu koji su tradicionalno koristili mnogi stanovnici ove četvrti, ali i šire. Vodovod Grada Vukovara reparirao je pumpu za vodu, a Grad Vukovar postavio je novu ogradu oko same pumpe.
Gradonačelnik Ivan Penava skupa s direktoricom Vodovoda Grada Vukovara Milicom Zebec obišao je i repariranu pumpu za vodu.


„Pumpa za vodu nije samo tradicija i nostalgija za vremenima nekog drugog Vukovara već i je i vrlo korisna. Nadamo se kako ćemo obnoviti još mnoge vukovarske pumpe koje naši građani i naša djeca rado koriste," poručio je gradonačelnik Penava.


Okupljeni su građani zahvalili gradonačelniku i izrazili zadovoljstvo novostima u njihovoj četvrti.