{gallery}2015/09/21/04/{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava danas je u svome uredu ugostio Damira Martina, aktualnog europskog rekordera i prvaka u veslanju koji je već izborio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.


Damir Martin dolazi iz vukovarske veslačke obitelji koja je 1991. godine prognana u Zagreb gdje je Damir izgradio svoju karijeru. „Rođen sam u Vukovaru gdje sam proveo dio djetinjstva, ali zbog ratnih prilika i situacije u zemlji preselili smo se Zagreb koji mi je pružio prilike za razvoj karijere. No uvijek se rado vratim u Vukovar i pamtim odakle dolazim. To me motivira i na mom sportskom borilištu," rekao je Damir.


„Veslanje je vukovarska tradicija što govori i činjenica da je Hrvatski veslački klub Vukovar osnovan još daleke 1912. godine, a u njemu se djelovali, veslali i ostvarivali rezultate i Damirov djed te roditelji. Tim su putem krenuli i Damir i njegov stariji brat. Damira sam upoznao kao dječaka na Jarunu još tih prognaničkih godina, ali nisam ni mogao pretpostaviti da će ostvariti ovakve rezultate. Drago mi je što vidim da je izrastao u vrhunskog mladog čovjeka te će uvijek imati našu podršku. Ponosni smo na svaki rezultat koji ostvari," rekao je gradonačelnik Penava zahvalivši Damiru što na ovakav način prezentira naš grad u cijelome svijetu.


Osim zlatne medalje koju je osvojio na Europskom prvenstvu ove godine u Poznanju, 2010. je osvojio i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu.