{gallery}2015/09/21/05{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Marijom Budimir i pročelnicom Upravnog odjel za opće poslove i ured gradonačelnika Sanjom Tokić sudjelovao je u obilježavanju 24. dana Hrvatske ratne mornarice koje se odvijalo u Makarskoj 18. rujna 2015.

Samo je obilježavanje započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve koji su dali život za Domovinu kod Spomenika hrvatskom branitelju, te polaganjem vijenca kod Spomen ploče na povijesnu pomorsku bitku iz 887. Zajedničku molitvu kojoj su se pridružili i prisutni predstavnici gradskih ustanova i institucija predvodio je mons. Pavao Banić, a nakon polaganja vijenca kod Spomen ploče, kojom prigodom je dogradonačelnik Makarske Miroslav Družianić podsjetio na značaj povijesne pomorske bitke kod Makarske po kojoj je 18. rujan proglašen službenim datumom dana HRM, izaslanstva su isplovila brodom HRM-e, raketnom topovnjačom „Vukovar" te u akvatoriju ispred gradske luke simboličnim polaganjem vijenca u more odali počast svim mornarima.

Polaganju vijenca u more, tijekom kojega je Stanko Mašković, zamjenik zapovjednika Raketne topovnjače – 41 Vukovar Nikole Bašića, zahvalio Gradu Makarskoj na gostoprimstvu i gostoljubivosti, pridružili su se Makarani sa svojim brodicama. Nakon povratka u gradsku luku i zajedničke fotografije s posadom „Vukovara" program obilježavanja 24. Dana HRM nastavljen je u prostorijama PŠRD Arbun u kojima su svoje radove izložili članovi brodomaketarskog kluba „Leut".