{gallery}2015/09/30/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zajedno s direktoricom Vodovoda Grada Vukovara obišao je završene radove na obnovi vodovodne mreže u Ilirskoj ulici, na dijelu između Šokačke i Duge ulice.

Sanacija je izvršena u duljini 167 m cjevovoda PEHD DN 110 gdje je postojeći azbestno-cementni cjevovod bio je u rubu prometnice te je kompletno je prespojeno novih 14 priključaka na predmetu obuhvata, izvedena nova zasunska komora i ugrađen nadzemni hidrant, stari cjevovod s priključcima ukinut te trasa u cijelosti sanirana i očišćena.Vrijednost radova iznosi 110.074,75 kuna bez PDV-a.

"Razvili smo dobru suradnju s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara tako da smo u dogovoru prije sanacije ceste sanirali vodovodnu mrežu," objasnila je direktorica Zebec ističući kako se kroz projekt EU Vukovar u Ilirskoj ulici planira i sanacija kanalizacije što će ulici osigurati dobru komunalnu infrastrukturu.

Ujedno, u tijeku su radovi na sanaciji prometnica u Ilirskoj i Orahovačkoj ulici. Izvođač radova je Promet-Građenje d.o.o. iz Požege, a ugovorena cijena iznosi 670.219,33 kuna. Radove u potpunosti financira Grad Vukovar. Dužina kraka prve ceste je 430,00m, a širina je 5,00m. Dužina kraka druge ceste je 125,00m, a širina je 5,00m.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je ovo još jedan u nizu projekata stvaranja boljeg Vukovara. "Ovaj dio Sajmišta poznatiji kao Lijeva supoderica, dobit će, na zadovoljstvo njegovog stanovništva, novi izgled. Važno je da iz dana u dan Vukovar postaje bolje mjesto za život. Imamo razloga za optimiza jer iz tjedna u tjedan ili potpisujemo nove ugovore za obnovu ili otvaramo nove prometnice. Realiziramo projekate i naši sugrađani to prepoznaju," istaknuo je gradonačelnik Penava.