{gallery}2015/10/06/01{/gallery}Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je s direktorom trgovačkog društva „Sokol" d.o.o. Goranom Elezom i članom uprave trgovačkog društva „G.T. Trade" d.o.o. Goranom Tonšićem Ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta otpada „Petrovačka dola" u Vukovaru.

Vrijednost radova je 11.300.000,00 kn, a rok izvođenja 12 mjeseci od dana uvođenja u posao. Sanacija odlagališta otpada obuhvaća izgradnju nove kasete s ogradom i infrastrukturom (drenaža, otplinjavanje, prometnice, hortikultura i ostalo) kao i zatvaranje azbestne plohe i dijela odlagališta. 90% iznosa ovoga projekta sufinancira Fond za energetsku učinkovitost dok je Grad Vukovar preuzeo financiranje ostalih 10%.

„Ovo još jedan u nizu projekata koje Grad Vukovar provodi u posljednje vrijeme, a govorimo o pola milijuna kuna vrijednim radovima u ovome trenutku. Taj podatak pozicionira Vukovar kao zasigurno jedno od najvećih gradilišta u Republici Hrvatskoj. Dakako, u pitanju su različiti izvori financiranja – Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovar, Fond za energetsku učinkovitost, Hrvatske ceste, Hrvatske Vode i Grad Vukovar te drugi," istaknuo je gradonačelnik Penava.

„Ovaj projekt ima ne samo veliki ekonomski značaj nego prvenstveno onaj zaštite okoliša i unaprjeđenje kvalitete života građana grada Vukovara. Na Petrovačkoj doli otpad dovoze i deponiraju sve općine i gradovi s područja Vukovarsko-srijemske županije tako da to nije samo gradski problem nego i problem cijele županije. Količina od 60 000 tona deponiranja otpada po godini dana, dovelo je u prethodne dvije godine odlagalište do svoga maksimuma tako da je ovaj projekt započet ne u 12 i 5," objasnio je Igor Štrangarević, direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. koja upravlja odlagalištem otpada.