{gallery}2015/10/06/02{/gallery}Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović sudjelovale su u prigodnom programu obilježavanju Dječjeg tjedna koji su pripremila i na Trgu Republike Hrvatske izvela djeca Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2.

Plesni nastup pratile su pjesme i slogan "Ljubav djeci prije svega – odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge". Organizator je obilježavanja Društvo "Naša djeca" Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima koje pohađa oko 700 malih Vukovaraca.

Djecu i odgojiteljice pozdravila je zamjenica gradonačelnika i predsjednica Društva "Naša djeca" Vukovar Marija Budimir koja je potom u Gradskoj upravi primila predstavnike djece.

„Dječji tjedan tradicionalno se obilježava prvog punog tjedna u listopadu kako bi se odrasle podsjetilo kako je to biti dijete i da su djeca zalog naše budućnosti. Sve što činimo danas činimo zapravo za njih i budućnost će nam donijeti upravo ono što smo utkali u njih. Zbog toga moramo prvenstveno djeci ponuditi ljubav i razumijevanje," istaknula je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Marija Budimir.

Ovom su prilikom djeca odraslima poručila da se više igraju s njima, da ne viču i ne ljute se te da ih više poštuju i uvažavaju.