{gallery}2015/10/17/04{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček zajedno s članovima Savjeta za branitelje pridružio se završetku 14. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" na spomen obilježje na Ovčaru, pokraj Vukovara

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i suorganizatora, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 13.-17. listopada 2015. održavao se 14. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata". Od 2002. godine do danas organiziranjem tog tradicionalnog memorijalnog događanja nastoji se sačuvati uspomenu na one koje se nikada ne smije zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu Domovine.

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju proći u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Riječ je o događanju koje svojom organizacijom, odazivom sudionika i kvalitetom sadržaja plijeni pozornost javnosti.. Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a, ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske.
Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo te se na svim dionicama Ultramaratonske utrke polažu vijenci i pale svijeće u spomen na hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.