{gallery}2015/10/17/03{/gallery} U Općoj županijskoj bolnici Vukovar obilježena je 24. godišnjica humanitarnoga konvoja ranjenika kojim su 19 . listopada 1991. iz bolnice u opkoljenom gradu odvezena 104 ranjenika u slobodni dio Hrvatske. Konvoj su organizirali tadašnje Ministarstvo zdravstva RH i međunarodna humanitarna organizacija Liječnici bez granica koja pruža medicinsku pomoć žrtvama oružanih sukoba, epidemija i prirodnih ili drugih katastrofa.

Bio je to i jedini takav konvoj jer je JNA onemogućila dolazak novih konvoja.

Sve je okupljene ispred organizatora pozdravila ratna ravnateljica vukovarske bolnice i predsjednica Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 90.-91. dr.Vesna Bosanac koja je ovom prigodom održala predavanje na temu Rehabilitacija u zajednici Opće županijske bolnice Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.
U programu obilježavanja sudjelovao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, a položili su se vijenci kod Spomen obilježja na Trpinjskoj cesti, kod Spomen obilježja Ovčara te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.
Nakon službenog dijela programa obilježavanja godišnjice humanitarnog konvoja, sudionici su obišli i Muzej vučedolske kulture.