{gallery}2015/12/07/05{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, skupa s predstavnikom tvrtke ZL Media d.o.o. iz Osijeka Dejanom Liovićem, dipl. oec, vlasnikom i direktorom tvrtke predstavio je nastavak projekta besplatnog, bežičnog Interneta u gradu Vukovaru započetog još 2011. godine, kada su kroz pilot projekt u gradu na četiri lokacije (dvije u Vukovaru i dvije u Borovu naselju) postavljene pristupne točke za besplatni pristup Internetu.

Penava je istaknuo kako je ovaj projekt napredak u tehnološkom i turističkom aspektu Grada Vukovara. „Kako živimo u modernom dobu interneta, projekt je zamišljen kao sredstvo koje će pomoći posjetiteljima i turistima da što prije i što lakše dođu do željenih informacija te da uspomene ovjekovječene u Vukovaru što prije podjele sa svojim najmilijima, prijateljima i ostatkom svijeta. Ovo je još jedan projekt na zadovoljstvo naših građana, a u svrhu poboljšanja turističke ponude grada Vukovara," naglasio je gradonačelnik Penava.

„U ovogodišnjoj fazi planirano je postavljanje centralne distributivne točke za daljnje širenje pristupnih točaka u gradu te zamjenu nekih već postojećih točaka našim izvorom Interneta, postavljanje pristupne točke na Vučedolu, u Adici, te potpuno pokrivanje baroknog dijela grada. Tako je pokrivena šetnica uz Dunav od Gradskog muzeja sve do gradske plaže te barokni dio grada od Bećarskog križa do Gradskog muzeja," rekao je Siniša Kovačić, viši savjetnik za informatiku u Gradu Vukovaru.

Postavljanjem besplatne pristupne točke u Adici ostvaruje se preduvjet da se i među posjetiteljima i građanima Adica dodatno prepozna kao mjesto za odmor, zabavu i razonodu.