{gallery}2015/12/11/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, skupa s ravnateljicom Gradskog muzeja Vukovar Ružicom Marić, pročelnicom Upravnog odjela kulturu i turizam Marinom Sekulić i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić prisustvovao je na izložbi „Vukovar 1991-2015" koja je svečano otvorena u Regionalnom muzeju poljskog grada Kalisza u srijedu 9.prosinca 2015. Otvorenje je popratila i projekcija filma „Bitka za Vukovar".

Organizatori projekta su Ured maršala pokrajine Wielkopolske i Muzej grada Vukovara, a na izložbi je prikazana retrospektiva slika iz vremena ratnog razaranja pa do današnjih dana.
Svečanom otvorenju nazočila je hrvatska veleposlanica u Poljskoj Nj. E. Andrea Bekić.

Kalisz je grad smješten u vojvodstvu Wielkopolskie u Republici Poljskoj. U Prvom svjetskom ratu doživio je teška razaranja, no uspio se u potpunosti obnoviti i postati središte razvijene tekstilne, metalne, kemijske i prehrambene industrije. Poznat je i po proizvodnji glazbala (poznati glasoviri iz grada Kalisz i dr.).

Delegacija Grada Vukovara u Poljskoj se sastala s maršalom Velikopoljske regije gospodinom Markom Wozniakom te zamjenicima gradonačelnika Grada Kalisza. Također, sastancima su prisustvovali i gospodarstvenici, predstavnici najrazvijenijih gospodarskih grana Velikopoljske regije, te su razmijenili pozitivna iskustva i razgovarali o mogućnostima suradnje.

U pratnji delegacija Velikopoljske regije i Grada Kalisza, predstavnici Grada Vukovara obišli su primjere dobre prakse projekata financiranih iz fondova Europske unije.

Samo kroz ovakva nastojana i inicijative u suradnji s prijateljskim narodima Europe, žrtva i herojska borba Vukovara za domovinu neće biti zaboravljeni.