{gallery}2016/03/10/05{/gallery} Veleposlanik Južnoafričke Republike Johann Marx posjetio je Vukovar te ga je tom prigodom u svom uredu ugostio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Gradonačelnik Penava je Veleposlaniku zahvalio na posjeti te istaknuo kako je smisao ovog posjeta bila upoznavanje povijesti grada Vukovara i rješavanje problema koje život u njemu nosi.
„Težit ćemo razvijanju odnosa između Južnoafričke Republike i Hrvatske na korist obaju naroda", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

„Velika čast mi je susresti se s gradonačelnikom grada Vukovara, grada koji ima značajnu povijesnu ulogu u cijeloj Hrvatskoj. Moja država je baš poput Hrvatske imala sličnih problema u prošlosti. Prošli smo put od apartheida do demokracije. I u Južnoafričkoj Republici, baš kao i u Hrvatskoj imamo različite etničke zajednice koje u zajedništvu grade sretniju budućnost stoga sam upravo od gradonačelnika Penave želio doznati na koji način to činite u Vukovaru jer znamo da ste multietnički grad" rekao je veleposlanik JAR-a Johann Marx te poručio kako mu je čast što već po drugi put boravi u povijesnom gradu Vukovaru.