{gallery}2016/03/18/03{/gallery} U okviru inicijative o donaciji za projekt Revitalizacije vukovarskog vodotornja uključio se i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske uputivši svoju donaciju. Predsjednik Nezavisnih sindikata Branimir Mihalinec uručio je donaciju gradonačelniku Ivanu Penavi te pozvao i druge da učine isto.

-Na inicijativu našeg člana iz Vukovara uslijedila je jedna široka rasprava na kojoj smo odlučili da Sindikat na jedan simboličan način mora poduprijeti ovaj projekt. Vukovarski vodotoranj simbol je ponosa, otpora i prkosa kao i nacionalnog ponosa. Osjetili smo potrebu biti dio te priče što smo i postali, rekao je Mihalinec.

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio se sindikatu i izrazio zadovoljstvo što projekt obnove Vodotornja dopire do ljudi diljem Hrvatske.

-Zahvaljujem Nezavisnom sindikatu na njihovoj donaciji i na tome što su prepoznali važnost simbola vukovarskog vodotornja kao i vrijednost zajedništva koju smo ovim projektom istaknuli. Po reakcijama iz cijele države tako i s nivoa sindikata vidimo da je projekt prepoznat i veseli nas što smo dio te priče, rekao je gradonačelnik i dodao kako je do sada donacijama prikupljeno oko 500 000 kuna i da se i dalje intenzivno radi na tome.