{gallery}2016/03/23/02{/gallery} U sklopu dodjele nagrade „Vatrena krila" koju je ove godine dobio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi Rakitić je uručio ček na iznos 75.000,00 kuna koje donira u svrhu realizacije projekta „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".

„Ova donacija je od srca jer znam koliko je bilo bitno sve što su vukovarski ljudi napravili ratnih godina za sve nas i naše obitelji. Zbog svega što smo mi Hrvati prošli želio sam pokazati da sam uz hrvatske ljude i da dišem s njima te sam zbog toga stupio u kontakt s gradonačelnikom i dao potporu projektu, da bar nešto vratim ljudima koji su svoj život stavili ispred svega za domovinu i svoj narod", rekao je Ivan Rakitić te istaknuo kako je tijekom posjeta Vukovaru i vukovarskom vodotornju osjetio snažne emocije prema gradu heroja.

Gradonačelnik Penava se zahvalio u ime Vukovara i Vukovaraca Ivanu Rakitiću što je prepoznao ovaj projekt i njegovu vrijednost. „Vrijednost ovoga projekta nije u novcu nego u simbolici i zajedništvu koje nam je svima potrebno", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.