{gallery}2016/03/24/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio je splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara sa suradnicima u uzvratnom posjetu Vukovaru prilikom čega je održan radni sastanak na temu gospodarstva ali i realizacije projekta „Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva".

Splitski gradonačelnik rekao je da su na sastanku razgovarali o situaciji u Vukovaru i svim vidovima suradnje iako je dobar dio razgovora bio posvećen upravo obnovi Vodotornja. Ocijenio je da su i u Splitu i u Vukovaru zajednički problemi koji se tiču nezaposlenosti, gospodarstva i boljeg standarda građana.

Baldasar je također rekao kako je tijekom razgovora bilo govora i oko realizacije nekih ideja od kojih bi koristi imali i Grad Split i Grad Vukovar
„Priča oko Vodotornja ide u dobrome smjeru i to je priča oko koje će se ujediniti cijela Hrvatska", rekao je gradonačelnik Ivan Penava. Istaknuo je da ga najviše raduje iskazano zajedništvo cijelog hrvatskog naroda koje se pokazalo oko ideje obnove Vodotornja.

Po njegovim riječima, razgovori sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom potvrdili su potrebu jače suradnje između pojedinih hrvatskih sredina i područja.

„Moramo se okretati jedni drugima i tražiti prostor za otvaranje radnih mjesta. Pomagati se tako da proizvodi iz Slavonije dođu u Dalmaciju i iz Dalmacije u Slavoniju. Samo o našoj umješnosti i povezanosti ovisi perspektiva svih nas", poručio je Penava.

„Poruka mojim sugrađanima je dođite u Slavoniju. Imate što vidjeti i doživjeti. Dođite što više u Slavoniju", pozvao je Splićane gradonačelnik Ivo Baldasar.

Tijekom boravka u Vukovaru, izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav.