{gallery}2016/04/15/02{/gallery} Učenici Srednje škole Glina u organizaciji Grada Gline po prvi put su posjetili Vukovar.

Na dobrovoljnoj bazi i bez obveze na put je krenulo 80-ak učenika, od kojih je većina imala priliku prvi puta posjetiti grad na Dunavu i iz prve ruke saznati što se tamo događalo tijekom Domovinskog rata. Učenje izvan učionice započelo je već tijekom vožnje, gdje su sudionici Domovinskog rata učenicima ispričali kako je to izgledalo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća osvrnuvši se i na osobna stajališta na te ratne dane.
U Vukovaru ih je nakon dolaska pozdravio gradonačelnik Ivan Penava koji im je poželio ugodan boravak u gradu te se stavio na raspolaganje u slučaju bilo kakvih poteškoća. Gradonačelnik Penava tim povodom je u svom uredu primio gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Gline Stjepana Grudenića.

Polazna točka puta bila je razgledavanje Mjesta sjećanja Vukovarska bolnica, u kojemu su kroz predavanje i film saznali koliko je bolnica primila ljudi u napadu na grad i u kakvim se uvjetima liječilo pacijente. Sljedeća postaja bila je Vukovarska vojarna, gdje su učenici vidjeli kakvim su naoružanjem baratali hrvatski vojnici, a kakvim agresor, bili upućeni u vrste mina te saznali kako se vodila bitka za svaki komadić Vukovara. Nakon kraćeg odmora i šetnje do Spomen križa na ušću Vuke u Dunav, uslijedio je onaj strašniji dio: vožnja do Masovne grobnice i Spomen Doma Ovčare te posjet Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.