{gallery}2016/04/22/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i suradnici održali su sastanak s ministricom rada i mirovinskog sustava Nadom Šikić.

Na sastanku je predstavljen Fond europske pomoći za najpotrebitije – Operativni program za hranu i/ili materijalnu pomoć (FEAD).

„S gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom smo dogovorili suradnju Grada Vukovara i Ministarstva rada i mirovinskog sustava te sam sigurna kako će se ista odvijati na obostrano zadovoljstvo", rekla je ministrica Šikić istaknuvši kako su razgovarali o projektima za socijalnu pomoć.

Radi se o pomoći najpotrebitijima kojima se osiguravaju sredstva za zapošljavanje u javnim radovima koji će biti financirani iz sredstva Europskih fondova.

Gradonačelnik Penava je iskazao zadovoljstvo ovim posjetom i održanim sastankom te upoznavanjem ministarstva s problematikom na terenu.

Također je napomenuo kako su u Vukovaru pokrenuti pozitivni trendovi otvaranjem novih tvrtki i zapošljavanjem, što je dovelo do smanjenja nezaposlenosti od 17%, no potrebno je i dalje ustrajati na tom području kako bi se zaustavio negativan trend iseljavanja ljudi.