{gallery}2016/05/07/01{/gallery} Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić otvorio je 07. svibnja 2016. godine HRT-ovo dopisništvo u Vukovaru u nazočnosti vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave. Najmlađe će HRT-ovo dopisništvo znatno unaprijediti izvješćivanje javnoga radiotelevizijskoga servisa iz Grada Heroja i cijele istočne Slavonije.

- Ponosan sam što mi je pripala čast otvoriti ovaj važan objekt zahvaljujući kojemu ćemo još bolje i brže izvješćivati iz grada koji je toliko dao za Hrvatsku. To će dopisništvo zasigurno dodatno osnažiti javnu ulogu Hrvatske radiotelevizije i njezino nastojanje u daljnjemu očuvanju trajnih vrijednosti hrvatskoga društva. Posebno mi je zadovoljstvo što se to događa u mjesecu u kojemu obilježavamo za nas dvije vrlo važne obljetnice: 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije, izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Vukovarski se gradonačelnik osvrnuo na iznimnu važnost prisutnosti Hrvatske radiotelevizije kao vodećega hrvatskoga medija u svim dijelovima naše države, pa tako i u gradu Vukovaru.
-Otvaranje dopisništva Hrvatske radiotelevizije u našemu gradu još jedno je u nizu velikih ostvarenja za Vukovar u posljednje vrijeme. Ono dodatno naglašava njegov strateški položaj i potvrđuje naš grad kao povijesno središte i sjedište Vukovarsko-srijemske županije te ga stavlja na zemljovid najvažnijih gradova naše domovine na čemu smo iznimno zahvalni vodstvu Hrvatske radiotelevizije, izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Zahvaljujući novomu dopisništvu, za koje je prostor osigurao Grad Vukovar, Hrvatska radiotelevizija ubuduće će imati mogućnost izravnoga uključenja iz toga grada, ali i iz cijele županije u svoje radijske i televizijske emisije, čime će se znatno dobiti na brzini i aktualnosti.

Prvo uključenje uživo iz novog studija Vukovar odradila je novinarka HRT-a Zrinka Perić i tom prigodom razgovarala s gradonačelnikom Penavom.

Zavjetovali smo se stvoriti od Vukovara bolji grad, bolje mjesto za živjeti i ovo je jedan od mnogih, ali vrlo važnih koraka u tome smjeru. S ovim dopisništvom će Vukovar biti u fokusu zanimanja i puno će se više čuti o Vukovaru, kazao je Penava i zahvalio Ravnateljstvu HRT-a što se u suradnji s gradom Vukovarom dopisništvo tako brzo otvorilo