{gallery}2016/05/09/02{/gallery} Jedanaesti festival duhovne glazbe Bonofest s geslom „Milosrđe Tvoje pjevam“ održan je  u Vukovaru od 6. svibnja do 8. svibnja 2016. godine.
Bonofest je započeo u subotu festivalskom večeri u franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova. Uživo, uz pratnju Bonofestovog benda, predstavljeno je 18 novih duhovnih skladbi. Skladbe su izveli sestre Palić, Alan Hržica, Lucija Jakelić i Stjepan Lach, sestre Ramljak, Ivana i Marija Husar, Nina Badrić, Sementa Rajhard, skupina Emanuel, Adrijana Baković, Sliryc 33, VIS Sv. Rok, zbor Izvor, zbor Mihovil, Goran Bošković i zbor Preslavnog Imena Marijinog, fra Marin Karačić, Antonio Tkalec, Dominks i Željka Marinović.
Posebna je to večer za našu župnu zajednicu, za naš Vukovar. Za 11. izdanje Bonofesta pripremili smo opet nove autorske pjesme, njih 17, naravno uz našu himnu koja je već od protekle godine u novom izdanju. Drago mi je da su nam došli izvođači, gosti iz Dalmacije, iz središnje Hrvatske, iz Slavonije i da smo time obuhvatili cijelu našu domovinu – kazao je fra Ivica Jagodić.
Sudionike 11. Bonofesta pozdravio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuvši značenje duhovne glazbe za svakog,  posebno za mlade Vukovara.
Umjetnička ravnateljica Bonofesta Marija Husar Rimac izrazila je sreću zbog kontinuiteta tog vukovarskog festivala koji, kako je rekla, svake godine okupi dobru ekipu glazbenika, pjevača, autorskog tima, “ljudi koji nesebično daju svoje pjesme za ovaj festival”. –I to zajedništvo je ono što me iznimno veseli i što cijenim, i to svake gdine sve više i više raste – istaknula je. Prema njezinim riječima, poruka Bonofesta je – ljubav, zajedništvo, radost. –To je ono što mislim, trebamo donijeti u Vukovar, Vukovar nam je svima posebno u srcu, jako ga volimo i zato i dolazimo svake godine. Čak i prvi put kad sam tu nastupala, obećala sam da ću doći svake godine u Vukovar na Bonofest, i evo tu sam – zaključila je Husar Rimac.
Ovogodišnji festival organiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Hrvatskog društva skladatelja, Vukovarsko-srijemske županije i gradova Zagreba i Vukovara.
Drugog dana ovog festivala održan je koncert duhovne glazbe na Trgu Republike Hrvatske u 21 sat koji je, ustvari, bio dar Bonofestovih izvođača gradu Vukovaru.