{gallery}2016/05/10/07{/gallery}  Gradonačelnici gradova Vukovara i Iloka i načelnici Općina:  Bogdanovci, Borovo, Lovas, Negoslavci, Nuštar, Tompojevci,  Tovarnik i Trpinja potpisali u 10. svibnja Uredu gradonačelnika Vukovara  Sporazum o suradnji na projektu razvoja  infrastrukture  širokopojasnog pristupa.


Sporazum se odnosi na izradu Studije izvodljivosti i Plana razvoja širokopojasne infrastrukture u okviru predpristupnih aktivnosti, a koji će služiti kao temeljna dokumentacija za izradu projektne dokumentacije i prikazati analizu potreba i mogućnosti za navedena područja. Studija će prikazati u kojoj mjeri će se poboljšati kvaliteta internetsko – informacijskog sustava ne samo za poboljšanje kvalitete života stanovnika na navedenim područjima nego i stvaranju bolje poduzetničke klime.


- Napravili smo prvi korak kako bismo Vukovaru i Iloku te osam općina osigurali brzi internet. Riječ je o području koje je u zaostatku za ostalim krajevima u Republici Hrvatskoj i stoga me raduje da smo se u interesu svojih građana odlučili na ovaj korak. Zahvaljujem svojim kolegama na potpisivanju ovoga Sporazuma koji će nam omogućiti izradu Studije koja će nam pokazati u kojem smjeru trebamo ići, odnosno trebamo li uopće ići u ovaj projekt, rekao je gradonačelnik Penava.


Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba također je dodala kako je potrebno svojim sugrađanima i gospodarstvenicima osigurati što kvalitetniji internet s obzirom na njegovu veliku uporabu u današnje vrijeme. - Internet nije luksuz, koristimo ga svakodnevno pri životu, radu, učenju i stoga našim mještanima i gospodarstvenicima trebamo pružiti što kvalitetniju uslugu, rekla je načelnica Cirba zahvaljujući Gradu Vukovaru na inicijativi za ovim projektom.


Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje Ivana Arambašić istaknula je kako će Studija pokazati u kojoj mjeri će se poboljšati kvaliteta internetsko-informacijskog sustava ne samo za poboljšanje kvalitete života stanovnika nego i za stvaranje bolje poduzetničke klime. -Za studiju je  potrebno izdvojiti oko 200.000 kuna, a bit će završena za 3 do 4 mjeseca. Sam projekt iznosio bi oko 25 milijuna eura, naglasila je Arambašić.