{gallery}2016/05/10/06{/gallery}  Učenici OŠ Oca Petra Perice iz prijateljskog Grada Makarske, koji su u Vukovar došli u sklopu posjete učenika osmih razreda Memorijalnom centru Domovinskog rata, primljeni su u vukovarskoj gradskoj upravi kako bi predali svoju donaciju u iznosu 4.700 kuna  za konzerviranje i prenamjenu vukovarskog Vodotornja.

 Marijeta Kuharić, predstavnica učenika 8. a, b i c razreda je izvijestila pročelnicu za društvene djelatnosti Anu Živanović i pročelnicu za kulturu i turizam Marinu Sekulić da  su sredstva prikupili u akciji koja je trajala tjedan dana. - Vukovarom smo fascinirani, posebno veličinom Vodotornja i ponosni smo što ćemo kao škola pridonijeti njegovoj obnovi i na taj način ostati trajno upisani u povijesti ovoga grada - rekla je Marijeta Kuharić.

Pročelnica Marina Sekulić zahvalila se u ime Grada na ovoj donaciji te dodala kako se mozaik hrvatskog zajedništva polako popunjava. - U akciju se iz dana u dan uključuje sve više ljudi sa svih strana, kako u Domovini, tako i iz dijaspore. Do sada je prikupljeno nešto više od milijun i 800 tisuća kuna, no u gradskoj upravi čvrsto vjerujemo u uspjeh ove akcije - zaključila je Sekulić.