{gallery}2016/05/17/06{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Stipo Šuker, predstavnik tvrtke Cestorad d.d. iz Vinkovaca potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji spojne ceste Ulica Dvanaest redarstvenika i Ulice dr. Ante Starčevića u gradskoj četvrti Borovo naselje.  

- Na ovaj smo način učinili još jedan korak više u podizanju kvalitete života naših sugrađana. Izgradnjom ove spojne ceste olakšat će se prometna povezanost između Ulice Dvanaest redarstvenika i Ulice dr. Ante Starčevića - rekao je gradonačelnik Ivan  Penava, objašnjavajući kako su vozači osobnih automobila do sada morali kružiti ulicama Domovinskog rata i Blage Zadre, a izgradnjom stotinjak metara spojne ceste taj će problem biti riješen.

- Radovi će biti izvršeni u roku od 60 kalendarskih dana od uvođenja izvođača radova u posao. Izgradit ćemo cestu, ali uz nju i prateću biciklističku te pješačku stazu - rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Goran Martinović koji je ujedno najavio i čitavi niz  projekata u komunalnoj infrastrukturi koji se provode ili su u planu.

Duž cijele novoizgrađene trase postavit će se nova javna rasvjeta, a investicija je vrijedna gotovo 588 tisuća kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Ivan Penava razgovarao je i s građanima koji na tom zemljištu uređuju  vrtove na parcelama u gradskom  vlasništvu i lokaciji kojom će ubuduće  prolaziti nova prometnica te su iznašli zajedničko rješenje.