{gallery}2016/05/24/03{/gallery} Do sada su se u projekt uključili brojni građani, ustanove, udruge, škole diljem Hrvatske, ali i gradovi, općine i županije (Međimurska, Zadarska, Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska županija), a u obnovi će sudjelovati i Hrvatska zajednica županija.

„Donatori su osobe i zajednice iz svih segmenata hrvatskog društva, ali ponajviše su to ljudi velikog srca iz svih hrvatskih krajeva i svijeta. To nas ohrabruje i drži uvjerenja kako ćemo uspjeti u hrvatskom zajedništvu", naglasio je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava.

Važnost ovog simbola zajedništva prepoznali su i članovi Hrvatske zajednice županije. Članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanog u Zadru, odlučili su da će Zajednica donacijom od 200.000,00 kuna podržati obnovu vodotornja u Vukovaru.

„Važno je da se gradovi, općine, županije, a samim time i Hrvatska zajednica županija, kao i cijela Hrvatska, uključe u obnovu ovog simbola snage, otpora i borbe za bolju budućnost. Ovo nije samo akcija doniranja u obnovu spomenika gradu Vukovaru, ovo je akcija obnove zajedništva među hrvatskim građanima", rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije, Goran Pauk.