{gallery}2016/05/24/07{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava se u pratnji pročelnice Upravnog odjela za opće poslove i Ured gradonačelnika Sanje Tokić sastao sa županom Istarske županije Valterom Flegom te pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem u prostorijama Komunalne palače

Ovom je prigodom gradonačelnik Vukovara prezentirao plan obnove Vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, kojim povodom delegacija Grada Vukovara ovih dana i boravi u Istri i Kvarneru. „Intencija nam je bila pozitivnu priču o obnovi Vukovara, u koju su bile uključene sve županije, nastaviti zajednički provoditi i u budućnosti kroz projekt Vukovarskog vodotornja", istaknuo je Penava nadodajući kako Vukovar i dalje mora biti grad svih Hrvata i građana Republike Hrvatske.

Pulski gradonačelnik i istarski župan iskazali su punu spremnost za sudjelovanje u ovom, za cijelu Hrvatsku, značajnom projektu. „Mi volimo reći da Istra spaja ljude te je, stoga, logičan slijed da se svi zajedno priključimo akciji prikupljanja sredstava za Vukovarski vodotoranj, koji i sam predstavlja simbol zajedništva", naglasio je gradonačelnik Pule. Na gradonačelnikove se riječi podrške nadovezao i župan Flego kazavši kako planira okupiti sve istarske gradove i općine koje žele pomoći i biti djelom ove priče. Flego je ujedno podsjetio kako je Istarska županija u Vukovaru obnovila osnovnu školu Antuna Bauera te Istarsku ulicu u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica.