{gallery}2016/05/25/01{/gallery} Hrvatska liječnička komora (HLK) donirala je 50 tisuća kuna u svrhu projekta obnove vukovarskog vodotornja.

Gradonačelniku Ivanu Penavi donaciju je na upriličenoj svečanosti u Središnjem uredu HLK-a predao predsjednik HLK-a mr. sc. Trpimir Goluža dr. med.

„Vlastitim primjerom želimo pokazati da svatko u društvu može konstruktivno djelovati i izvan uskih okvira svoje temeljne djelatnosti. Konkretnim djelima potvrđujemo vjerodostojnost izgovorene riječi! Hrvatska liječnička komora zalaže se i zalagat će se za uvažavanje neupitnih društvenih vrijednosti: znanja, odgovornosti, rada i poštenja pri čemu promoviramo i promovirat ćemo hrvatske nacionalne interese. Vukovar je hrvatska svetinja, a Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ustrajnosti, žrtve i pobjede. Kao takvi i grad i toranj zaslužuju potporu svakog hrvatskog građana, institucije i organizacije", istaknuo je dr. Goluža.

"Ideja projekta obnove našeg vodotornja jest da vukovarski Vodotoranj postane trajna živa uspomena na hrvatsko zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i trajni pogled u budućnost naše Hrvatske, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države", izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Penava te zahvalio Hrvatskoj liječničkoj komori za danu pomoć.