Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever potpisali su Ugovor o prihvaćanju domaćinstva za „Završno natjecanje KUP-a HŠRS za seniore i juniore u disciplini lov ribe" koje će se u Vukovaru održavati od 13.-15. srpnja 2018.
Hrvatski športsko-ribolovni savez svake godine organizira Završno natjecanje KUP-a HŠRS za seniorske i juniorske kategorije u disciplini „lov ribe". Domaćin natjecanja su ŠRD Bjelovar iz Bjelovara i Zajednica ŠRD Vukovar, a u ovome će natjecanju sudjelovati oko 300 natjecatelja.
„Grad Vukovar vrlo dobro surađuje sa športsko-ribolovnim udrugama s područja Vukovara. Također, pomoću ovakvih manifestacija želimo njegovati i kulturu i tradiciju života uz Dunav kako bi Vukovar ostao prepoznatljiva destinacija, poznata po dobrim ulovima i vodama, ali i dobrim kulinarskim specijalitetima od ribe," rekao je gradonačelnik Penava.
Predsjednik Sever složio se s gradonačelnikom potvrđujući Vukovar kao tradicionalni centar ribolovnog turizma jer vode u Vukovaru imaju puno turističkog, gastronomskog i športsko-natjecateljskog potencijala.