Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije povodom organizacije besplatnih jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice u 2017. godini.

Grad Vukovar i ove godine osigurava besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice umirovljenicima s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi u srpnju, kolovozu i rujnu.
„Prošlogodišnji su izleti u Bizovačke toplice polučili jako dobre reakcije naših umirovljenika te su iskazali veliki interes da izlete organiziramo i ove godine. U cilju nam je održati naše najstarije što duže aktivnima i zdravima tako da ćemo nastaviti pridavati posebnu važnost starijim i nemoćnim osobama kako bismo na takav način poboljšati kvalitetu njihovih života," objasnio je gradonačelnik Penava ističući kako je to samo jedan od načina kako Grad Vukovar želi zahvaliti umirovljenicima na cjeloživotnim doprinosima društvu i svim budućim generacijama.
Navedeni izleti organizirani su svakog utorka za 200 umirovljenika dnevno, a počevši od 11. srpnja 2017. god.
Grad Vukovar za navedene izlete osigurava troškove prijevoza i ulaznice za kupanje u Aquapolisu u Sunčanim toplicama d.o.o. te je za navedene izlete izdvojeno 120 000 kuna sredstava iz proračuna Grada Vukovara.
„Vjerujemo kako će ljekovita voda Bizovačkih toplica goditi našim umirovljenicima te ublažiti njihove zdravstvene tegobe, no ono što je važnije je druženje na ovim izletima. Utorak je dan umirovljenika u Bizovačkim toplicama tako da ne samo da će moći uživati u mnogim prilagođenim aktivnostima nego će provesti vrijeme u druženju s umirovljenicama iz drugih gradova," naglasila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.
Upisi umirovljenika provodit će se počevši od 4. srpnja 2017. svakoga dana od 8-14 sati, u uredu broj 20., drugi kat Gradske uprave Grada Vukovara.